Results 1 to 20 of 20

  Click here to go to the first Dev post in this thread.   Thread: Android Devices Re-Downloading Patch Files on Client 1.2.3.0

  1.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #1
    Developer - Inactive Samhayne's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Spacetime
    Posts
    8,420
    Blog Entries
    28
    Thanks Thanks Given 
    268
    Thanks Thanks Received 
    8,791
    Thanked in
    2,086 Posts

    Default Android Devices Re-Downloading Patch Files on Client 1.2.3.0

    Name:  android patching.png
Views: 801
Size:  551.3 KB

    WORKAROUND: If you have an installed SD card, move the data out of your SD card so that the game is stored all on the local memory (and not the SD card) some users have reported this to correct the issue and allow them to play.

    Are you re-downloading patch files after updating to the new Arcane Legends Android client version 1.2.3.0?

    If so, we would like to hear more details from you. Can you please reply with the following information:

    Your Device:
    * What make and model is it?
    * What OS version is it running
    * How much free storage space is available on it?
    * Do you have an installed memory card expanding your memory?

    The game needs to write a cache to your device to store the patches. If you have something that blocks an app from writing to your device, that could be the culprit.

    Additionally, it would be helpful for you to take a screenshot of the device manager listing for Arcane Legends that looks like the below:

    Name:  android-app-info-screen-2.jpg
Views: 769
Size:  30.7 KB

    Thank you!

    If you do have an SD memory card on your device, you may want to look at the following support article. If the steps outlined there helped you, can you please let us know? http://support.spacetimestudios.com/...rticles/963670
    Last edited by Samhayne; 11-10-2014 at 06:31 PM.
    | | | |

    Need help? Please visit our Support Website at http://support.spacetimestudios.com

  2. #2
    Forum Adept
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    271
    Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    57
    Thanked in
    29 Posts

    Default

    -Samsung Galaxy S4; Model SCH-1545
    -Android Version 4.4.2
    -6.12GB available out of 16GB phone memory; 2.24GB available on a 8GB SD card
    -yes, 8GB SD card

    I also tried http://support.spacetimestudios.com/...rticles/963670. The only part I wasnt able to do in the process was "•Clear your Marketplace cache and data in your applications manager". I did not see this anywhere. I had no success. TY

    Name:  Screenshot_2014-11-10-15-50-52.png
Views: 785
Size:  49.0 KB
    Last edited by Samaeldavisjr; 11-10-2014 at 06:08 PM.

  3.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #3
    Developer - Inactive Samhayne's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Spacetime
    Posts
    8,420
    Blog Entries
    28
    Thanks Thanks Given 
    268
    Thanks Thanks Received 
    8,791
    Thanked in
    2,086 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Samaeldavisjr View Post
    -Samsung Galaxy S4; Model SCH-1545
    -Android Version 4.4.2
    -6.12GB available out of 16GB phone memory; 2.24GB available on a 8GB SD card
    -yes, 8GB SD card

    I also tried http://support.spacetimestudios.com/...rticles/963670. The only part I wasnt able to do in the process was "•Clear your Marketplace cache and data in your applications manager". I did not see this anywhere. I had no success. TY

    Name:  Screenshot_2014-11-10-15-50-52.png
Views: 785
Size:  49.0 KB
    Thanks for the info.

    Can you also reply (or edit your post) to include specifically what problem you are encountering? I assume it is that the patch re-downloads, but is it re-downloading when you re-launch the app, every time you zone, or what? Thanks again for the info.

    You may also want to try this workaround: WORKAROUND: If you have an installed SD card, move the data out of your SD card so that the game is stored all on the local memory (and not the SD card). Some users have reported this change to correct the issue and allow them to play.
    Last edited by Samhayne; 11-10-2014 at 06:34 PM.
    | | | |

    Need help? Please visit our Support Website at http://support.spacetimestudios.com

  4. #4
    Senior Member Pentavia's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    681
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    12 Posts

    Default

    I have done an uninstall, re-install, and clearing the cache of my device since I think it would be fixed when installed on a clean slate. Still not working. After I finish downloading all of the patches the app got stuck on the screen with the Dog walking (No "Loading" or "Authenticating" indicated at the bottom), so I just force closed the app and checked my device status. I have 1.5 GB free space left so storage won't be an issue. I can play without any issues on the previous version though
    Name:  Screenshot_2014-11-11-09-14-26.png
Views: 688
Size:  39.8 KB

  5. #5
    Senior Member Prahasit Prahi's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Visakhapatnam, India
    Posts
    2,165
    Blog Entries
    1
    Thanks Thanks Given 
    163
    Thanks Thanks Received 
    282
    Thanked in
    180 Posts

    Default

    http://www.spacetimestudios.com/show...his-might-help

    Check that thread..it might help you re solve you re patching issues.


     
    https://www.spacetimestudios.com/showthread.php?218499-YouTube-Channel!-Gaming-at-Peaks


  6. #6
    Junior Member OOquantum's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    21
    Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

    Default

    Thank you sts for new client....the patching problems is fixed for me....thanks

    PEACE CANNOT BE KEPT BY FORCE.
    IT CAN ONLY BE ACHIEVED BY UNDERSTANDING EACH OTHER.

  7. #7
    Member Lenna Drake's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    160
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    18 Posts

    Default

    Looks like work fine on my phone that's nice cuz I can't send app to sd card just I want to know what is the function of this nativex locker stops the game wherever they are loading, login in, login out, wherever untik you find the way of quit out this lock the game stop and for a while the game crash out to desktop so there are a way to disable this?
    Attached Images Attached Images  

  8. #8
    Forum Adept
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    277
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

    Default

    Plz help not runing

  9. #9
    Forum Adept
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Eutopia
    Posts
    294
    Thanks Thanks Given 
    42
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    17 Posts

    Default

    I didn't have this problem until I was forced to download the client that was supposed to fix it. Moving the game to phone memory has allowed me to actually play again however the constant dc while trying to run elites in a party has still not been addressed.
    My phone is a low end lg running android.

  10. #10
    Senior Member Arturohoward's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Cydonia
    Posts
    536
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    13 Posts

    Default

    I didn't have this problem on my phone on the old clients Just in the current one (1.2.3.0)

    Device:
    -Lg Optimus Phone
    -Android v2.3.6
    -storage 150mb internal memory, 1gb external memory
    -SD card 2gb

    (Here I don't download the patchs yet)
    Name:  Screenshot phone.jpg
Views: 563
Size:  53.8 KB
    But when I start the patch downlad my phone's memomy Is not enought because I need to move the app to external storage
    Name:  Screenshot phone2.jpg
Views: 573
Size:  57.1 KBName:  Screenshot phone3.jpg
Views: 580
Size:  60.5 KB

    Device 2:
    -Polaroid tablet
    -Android v4.2.2
    -Storage 8gb
    -No memory card installed (sd)

    I didn't have any trouble playing or re-patching here
    Name:  Screenshot tablet.jpeg
Views: 550
Size:  111.9 KB
    Last edited by Arturohoward; 11-11-2014 at 05:42 PM.

    Officer at <Crime Sorciere>

  11. #11
    Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    96
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    4 Posts

    Default

    I've been experiencing a lot of troubles lately. I moved the app to my internal memory on my tablet, and patch 63 has finally dowloaded . On my phone, I'll uninstall the app since I'll have to use internal memory to run it.
    My devices :
    -Samsung Note Pro
    -6 GB of internal memory.
    -Running Kit Kat 4.4.2
    Doesn't get passed the authentication screen.


    -Samsung Galaxy S5
    - 7 GB of memory
    -Running Kit Kat 4.4.2
    Last edited by MaKiske; 11-11-2014 at 07:21 PM.

  12. #12
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    16
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Samaung s3
    Internal-2gb
    External-6gb
    Doesnt work after moving data to internal either. Tried re-installing too
    Also i would like to say that this problem started today only after i updated the client(cause it said so) was working perfectly till yesterday.

  13. #13
    Member Churjya's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Assam
    Posts
    244
    Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    7 Posts

    Default

    I moved the app to internal memory. Now everything's okay.

  14. #14
    Forum Adept
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    A, A
    Posts
    255
    Thanks Thanks Given 
    47
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    6 Posts

    Default

    Had this issue on my Samsung Galaxy Note II. Here's what I did to fix... moved app to device storage as described in previous thread, reboot, let it download again. .. No issues since. I did not have to reinstall app.

  15. #15
    New Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    4
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    redownloading over and over nvr had problem till u recently udate androind fix

    way to fc it up

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    42
    Blog Entries
    1
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

    Default Here's my screenshot.

    I'm playing on Samsung s4 .My character is Bronyaur.Trird to send screenshot. Could not do.
    Last edited by bronyaur; 11-14-2014 at 01:33 PM.

  17. #17
    Forum Adept GuardianTwo's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    499
    Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    33 Posts

    Default

    the problem can be.. the downloading thing , because whenever game downloads anything it overrides the whole folder instead of just that one file which is getting download, so whenever it downloads those android1/2.... Things all other which were previously downloaded are vanished and when it goes to android_patch1/2.. or something, the other file vanishes from the storage, so even on my android I couldn't get past the loading/authetication screen after patch download is over... And maybe when its in internal it couldn't override the whole folder...

    I had seen this since I was looking over downloading screen of game and simultaneously in my file manager to the files, and it was suspicious so telling

    Nice Art
    Need help?
    Guardian2:Tank ; Guardian3:Mage

  18. #18
    Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Lucknow, India, India
    Posts
    145
    Thanks Thanks Given 
    208
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    12 Posts

    Default

    Upgrade android version to 1.2.3.1g from playstore
    BAKLOLZ
    Guild Master of Immaculate

  19.   This is the last Dev post in this thread.   #19
    Developer - Inactive Samhayne's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Spacetime
    Posts
    8,420
    Blog Entries
    28
    Thanks Thanks Given 
    268
    Thanks Thanks Received 
    8,791
    Thanked in
    2,086 Posts

    Default

    Version 1.2.3.1 has been released that corrects this issue.
    | | | |

    Need help? Please visit our Support Website at http://support.spacetimestudios.com

  20. #20
    Member ishr's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Hell
    Posts
    103
    Blog Entries
    1
    Thanks Thanks Given 
    16
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

    Default

    (As u can see the game version is 1.2.3.1)

    Phone Model: HTC Explorer A310e
    Android 2.3.5
    it has a low phone storage of 180mb
    free space 67mb
    Yes it has SD card of 8gb
    Name:  2014-12-11_18-52-42.jpg
Views: 306
Size:  26.9 KB

    I uninstalled the game few month ago.. i just Downloaded it again.. and the game is in SD card but it still downloading data in phone storage... i tryed what they said in the link to fix but it didnt... the game data was in Android>Data>sts folder but now its empty..
    Last edited by ishr; 12-11-2014 at 08:29 AM.
    Wanna Get Hunted??

Similar Threads

  1. Computer receiving patch files and resetting settings upon each login
    By Jed in forum AL Technical Issues and Bugs
    Replies: 9
    Last Post: 02-28-2013, 06:02 PM
  2. problems with dark legends files keep on downloading
    By souldeath4 in forum DL Technical Issues and Bugs
    Replies: 0
    Last Post: 09-12-2012, 03:09 PM
  3. Replies: 49
    Last Post: 06-27-2012, 09:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •