Results 1 to 9 of 9

Thread: COC working with Nvidia shield Controller?

  1. #1
    Senior Member morenick's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    510
    Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default COC working with Nvidia shield Controller?

    Hello,
    I think about buying the Nvidia Shield Tablet with Controller especially because of call of champions. So I wanna ask if the Game is working with the controller and if its possible to put the Skills on the Controller Buttons. So that I can play the game without using the screen.
    Pls answer ASAP.
    Thx

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Hungary
    Posts
    3,097
    Blog Entries
    2
    Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    1,069
    Thanked in
    506 Posts

    Default

    Nvidia shield tablet got a built in button mapper, even if the game does not have controller support, you can still map the buttons on the screen. You can play even arcane legends with controller on an nvidia shield tablet +shield controller, no need to root and install any app, just long press the triangle (start) button on your shield controller in any game.

    Like this:


  3. The Following User Says Thank You to Haligali For This Useful Post:


  4. #3
    Senior Member Waug's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3,371
    Thanks Thanks Given 
    278
    Thanks Thanks Received 
    664
    Thanked in
    464 Posts

    Default

    Skill mapping is good as haligali explained, but let me tell you, there's no virtual joystick, so it's not possible to map that, you have to tap at the place where u want to go to, not only that just tapping a skill is not enough, you'll also have to tap at where you want to deliver your skill.

    So basically you can't control it through a controller, it's totally optimezd for touch devices.

  5. #4
    Senior Member morenick's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    510
    Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by OPest:2224371
    Skill mapping is good as haligali explained, but let me tell you, there's no virtual joystick, so it's not possible to map that, you have to tap at the place where u want to go to, not only that just tapping a skill is not enough, you'll also have to tap at where you want to deliver your skill.

    So basically you can't control it through a controller, it's totally optimezd for touch devices.
    Oh man! THANK you for all the informations.

  6. #5
    Member represents's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    In your dreams.
    Posts
    161
    Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    31 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Haligali View Post
    Nvidia shield tablet got a built in button mapper, even if the game does not have controller support, you can still map the buttons on the screen. You can play even arcane legends with controller on an nvidia shield tablet +shield controller, no need to root and install any app, just long press the triangle (start) button on your shield controller in any game.

    Like this:

    You can play AL on xbox? O.o
    Alts: Represents,Disrespects
    [True Legend]
    "Wtf a 2pc True Legend bird???-All
    Me: I beat the impossible.

  7. #6
    Senior Member morenick's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    510
    Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by represents:2224643
    Quote Originally Posted by Haligali View Post
    Nvidia shield tablet got a built in button mapper, even if the game does not have controller support, you can still map the buttons on the screen. You can play even arcane legends with controller on an nvidia shield tablet +shield controller, no need to root and install any app, just long press the triangle (start) button on your shield controller in any game.

    Like this:

    You can play AL on xbox? O.o
    Nope I guess its the nividia shield controller

  8. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Hungary
    Posts
    3,097
    Blog Entries
    2
    Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    1,069
    Thanked in
    506 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by morenick View Post
    Nope I guess its the nividia shield controller
    I have this tablet, however its right, there is no virtual joystick so cant map, but a pointer appears whenever im moving the right joystick on the controller. It is a bit difficult to control, but im sure it is possible to control Call of champions with nvidia shield, just like this another moba game, i made a video from it

    https://youtu.be/gAyVtKVu6HA

    Tapatalk-kal küldve az én SHIELD Tablet-el

  9. #8
    Senior Member morenick's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    510
    Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Haligali:2224684
    null
    Sry video isnt available in Youtube.

  10. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Hungary
    Posts
    3,097
    Blog Entries
    2
    Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    1,069
    Thanked in
    506 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by morenick View Post
    Sry video isnt available in Youtube.
    Idk ehy yoi don't see. It is public, got 5 views already.

Similar Threads

  1. Fix For Graphics Have Failed: NVIDIA Users
    By Hue in forum AL Technical Issues and Bugs
    Replies: 12
    Last Post: 09-08-2014, 12:35 AM
  2. Sound on nvidia shield
    By Banzer in forum SL Technical Issues and Bugs
    Replies: 8
    Last Post: 09-05-2014, 05:07 AM
  3. Expansion Date should be fair day to working and non working players!
    By Daddyblu in forum AL Suggestions and Feedback
    Replies: 35
    Last Post: 03-12-2014, 02:53 PM
  4. Arcane Shield isn't working properly
    By frankexs in forum AL Technical Issues and Bugs
    Replies: 4
    Last Post: 03-18-2013, 03:37 AM
  5. need help mapping ps3 controller to PL
    By Wang Sue in forum PL Technical Issues and Bugs
    Replies: 0
    Last Post: 01-23-2013, 01:44 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •