Results 1 to 18 of 18

  Click here to go to the first Dev post in this thread.   Thread: AL app on chrome broken? @Spacetime studios

  1. #1
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Question AL app on chrome broken? @Spacetime studios

    @Spacetime studios

    Today at night I've logged on and booted the game upon loading the game everything went smooth at the log in screen once i hit play the game took me to a update patching screen, i was like "Okay cool, the bug fixes have already been implemented, that was fast."

    Then when i turned my head back to the screen it was literally downloading like 59+ update/patch files and i was like "Wow this is a big patch fix" and then when the game finally begun and i hit the big PLAY button i was on and then moved my char and oh my god the entire game slowed down a lot my ping was fine but the game itself was running incredibly slow I've restarted my PC my WiFi uninstalled the app and nothing changed, this has never happened to me before.

    It was still very slow then after sometime of being online, the game immediately crashed and i got an error box.
    I've tried multiple times and the game just kept crashing and running extremely slow...
    Also i think the app either uninstalled itself or is buggy on chrome, to have to re-download all those patches we've had before...i'm not sure if new patches or old

    Is any other PC user having the same issue like me? Or is it only me?
    Last edited by Flamesofanger; 01-11-2018 at 01:59 PM. Reason: colors hurting eyes o_o

  2.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #2
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,191
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    112 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Flamesofanger View Post
    @Spacetime studios

    Today at night I've logged on and booted the game upon loading the game everything went smooth at the log in screen once i hit play the game took me to a update patching screen, i was like "Okay cool, the bug fixes have already been implemented, that was fast."

    Then when i turned my head back to the screen it was literally downloading like 59+ update/patch files and i was like "Wow this is a big patch fix" and then when the game finally begun and i hit the big PLAY button i was on and then moved my char and oh my god the entire game slowed down a lot my ping was fine but the game itself was running incredibly slow I've restarted my PC my WiFi uninstalled the app and nothing changed, this has never happened to me before.

    It was still very slow then after sometime of being online, the game immediately crashed and i got an error box.
    I've tried multiple times and the game just kept crashing and running extremely slow...
    Also i think the app either uninstalled itself or is buggy on chrome, to have to re-download all those patches we've had before...i'm not sure if new patches or old

    Is any other PC user having the same issue like me? Or is it only me?
    Patching everything with this update was expected (once).
    Can you pm me the log from the browser developer tools console for the crash?
    What kind of machine are you playing on (cpu/gpu)?

    Also, can you see if the behavior is the same on firefox?
    Last edited by Futumsh; 01-11-2018 at 03:03 PM.

  3. The Following User Says Thank You to Futumsh For This Useful Post:


  4. #3
    Forum Adept
    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    309
    Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    29 Posts

    Default

    i had same many updates, atm have more lags, sounds became dirty (chrome user), friend (pc user too) said he has problems with graphics and lags (after those updates)

  5. #4
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Tried to log on now, it says its under maintenance atm, and i just checked the chat box and thankfully the maintenance is official and not a bug phew!

    I'll wait and see if the maintenance fixes this weird issue if not i'll pm you @Futumsh

  6.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #5
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,191
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    112 Posts

    Default

    It's been switched back to the old version by default when it comes back up, but this link will let you try the new version instead if you could get the console log of a crash for me:

    http://account.spacetimestudios.com/...v=1.6.2.2-wasm

  7. #6
    Senior Member Azerothraven's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,698
    Thanks Thanks Given 
    382
    Thanks Thanks Received 
    351
    Thanked in
    230 Posts

    Default

    I had the same issues twice. I was in cryo runs and my browser stopped shut down. I came back and my friend looted core haha xd

    Ty for the fix


    Happened too on iPhone 7
    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    Click Me and You will finally be Happy!! My YouTube Channel: NAB GUIDE

  8. #7
    Member AngryLucas's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Spanish Party
    Posts
    134
    Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    28 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Futumsh View Post
    this link will let you try the new version instead
    Then, how can we set screen resolution for that new link? Tyvm!!!

  9.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #8
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,191
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    112 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by AngryLucas View Post
    Then, how can we set screen resolution for that new link? Tyvm!!!
    same extra params as before, append &w=1280&h=720&aa=0 or whatever to the link.

  10. The Following User Says Thank You to Futumsh For This Useful Post:


  11. #9
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Futumsh View Post
    same extra params as before, append &w=1280&h=720&aa=0 or whatever to the link.
    I see, thanks for the info!

  12. #10
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Thank you so much for the fix! Everything is back to normal now and works perfectly! <3 @Futumsh @Spacetime studios

    Also, i tried to see if the crash occurs yet again but it took a while and nothing happened this time, it seems fine to me now! hehe @Futumsh

    And again Thank you so much for the help! You guys Rock!!!!

    PS: when the crash happened before i made this post i actually did open the console and saw the errors and nearly took a screen shot to pm a developer but i didn't take a screen shot cause i thought the machine info of the player was needed only instead of console and firefox test too! sorry my bad! @Futumsh

  13.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #11
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,191
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    112 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Flamesofanger View Post
    Thank you so much for the fix! Everything is back to normal now and works perfectly! <3 @Futumsh @Spacetime studios

    Also, i tried to see if the crash occurs yet again but it took a while and nothing happened this time, it seems fine to me now! hehe @Futumsh

    And again Thank you so much for the help! You guys Rock!!!!

    PS: when the crash happened before i made this post i actually did open the console and saw the errors and nearly took a screen shot to pm a developer but i didn't take a screen shot cause i thought the machine info of the player was needed only instead of console and firefox test too! sorry my bad! @Futumsh
    Did you try it again with the link I posted above? The usual link / chrome app are the old version, which will eventually be replaced.

  14. #12
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Futumsh View Post
    Did you try it again with the link I posted above? The usual link / chrome app are the old version, which will eventually be replaced.
    Omg, ohhh okay ill try the link

  15. #13
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Futumsh View Post
    Did you try it again with the link I posted above? The usual link / chrome app are the old version, which will eventually be replaced.
    I have sent you a personal message with the info now.

    And yes i have used the link of the new client you have provided. and got the crash results altho the game was acctually running smooth this time not sure how long until smooth to slow but still crashed!
    Last edited by Flamesofanger; 01-11-2018 at 06:46 PM. Reason: Additional information.

  16.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #14
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,191
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    112 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Flamesofanger View Post
    I have sent you a personal message with the info now.

    And yes i have used the link of the new client you have provided. and got the crash results altho the game was acctually running smooth this time not sure how long until smooth to slow but still crashed!
    Here's an updated link of the new version with that crash fixed:
    al wasm test client 1.6.2.3

    Please check it out when you get a chance and see if you notice any other differences from the old version.

  17. #15
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Futumsh View Post
    Here's an updated link of the new version with that crash fixed:
    al wasm test client 1.6.2.3

    Please check it out when you get a chance and see if you notice any other differences from the old version.
    I've tested the clients you've provided to me and they both did run smoother then last time but sadly the movements of my character and button clicks/taps where delayed and sluggish the 1.6.2.2 clientTest was less sluggish then the 1.6.2.3 client, so far both of the clients haven't crashed like the first report. @Futumsh
    Last edited by Flamesofanger; 01-11-2018 at 08:26 PM.

  18. #16
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    2,287
    Blog Entries
    1
    Thanks Thanks Given 
    650
    Thanks Thanks Received 
    584
    Thanked in
    329 Posts

    Default

    very weird, to me adding v1.6.2.3 is more sluggish than normal one without added parameter, even when i am running in empty guildhall, i can feel reduced framerate in the newer version, compared to normal one, also the color seems off, a bit lighter on newer one.

    also, both version is sluggish when i farm jewel, a lot more frequent than before the update. i can see my attack not hitting enemies many times on the original version, but not in the latest version, almost all my hits are connecting. problem with the latest version is very bad framerate for me

    good thing is when switching characters, accessing stash, and moving items, these new clients is a lot faster.

    i'm using intel i7-5600U and using intel's onboard gpu
    Last edited by extrapayah; 01-12-2018 at 03:20 AM.
    always milking, no service
    AL IGN: Extrapayah/Extraparah/Extrajelek
    Support Shared Pet Stable Please!

  19.   This is the last Dev post in this thread.   #17
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,191
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    212
    Thanked in
    112 Posts

    Default

    updated link, which should improve performance some:

    al wasm test client

  20. The Following User Says Thank You to Futumsh For This Useful Post:


  21. #18
    Senior Member Flamesofanger's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Fighting bears on the great mountains of Britain
    Posts
    515
    Blog Entries
    13
    Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    90 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Futumsh View Post
    updated link, which should improve performance some:

    al wasm test client
    I've tested the new client link and everything runs perfect! well...expect for the loading screen when you boot up the game it loads till like 87% and then the loading freezes for quite awhile and then casually keeps loading to 88% until 100%. But still this new client is a way more better improved version then all the previous clients no sluggyness, no delays, no game being very slow, and no crashes so far. Great job! @Futumsh

Similar Threads

  1. Spacetime Studios Video - Spacetime's CEO Testing Thor's Hammer!
    By Skeletonlord in forum Off-Topic Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-04-2012, 03:59 PM
  2. Replies: 26
    Last Post: 01-20-2012, 10:01 AM
  3. Replies: 37
    Last Post: 12-29-2011, 03:52 PM
  4. Replies: 12
    Last Post: 06-08-2011, 05:37 PM
  5. Spacetime Studios logs into Spacetime Studios
    By Physiologic in forum Off-Topic Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 02-02-2011, 06:42 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •