Results 1 to 7 of 7

  Click here to go to the first Dev post in this thread.   Thread: PC Issues

  1. #1
    Member Adamizsilly's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Cinco Barnes Basement :*
    Posts
    82
    Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    35 Posts

    Default PC Issues

    Players are having issues playing the game on laptops/PC.
    There is a lot of static every time a player moves around, all the sound/music gets combined into one and it creates so much lag that players can't even move around.
    Keyboard buttons WASD are now being used to move the chars around when that has NEVER happened before. Most PC players use the arrow keys to move.
    Lastly, every time a player uses the arrow keys the screen moves along the buttons pressed. Especially if it is in F11 mode (fullscreen). This causes the map/screen to look disoriented.

    Many rely on laptop/PC to play dark legends or other STS game. So please fix this ASAP!


    Thank you!

  2.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #2
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,167
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    103 Posts

    Default

    What os / platform / screen resolution were you playing on?

    It's been switched back to the previous version, so shouldn't be happening anymore, but we need to track these things down since the old one will eventually no longer work.

  3. The Following User Says Thank You to Futumsh For This Useful Post:


  4. #3
    Member Adamizsilly's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Cinco Barnes Basement :*
    Posts
    82
    Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    35 Posts

    Default

    Thank you! The problem is fixed now, I can now play in F11 mode and moving around playing with sound is no longer an issue. No more static with music/sound on while moving.

  5.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #4
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,167
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    103 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Adamizsilly View Post
    Thank you! The problem is fixed now, I can now play in F11 mode and moving around playing with sound is no longer an issue. No more static with music/sound on while moving.
    When you can, please try it again with the following link:
    dl wasm test client
    (with any additional parameters on the end that you normally use for resolution, etc).

    We need to track down the problems with this version (wasm), as the current one will stop working at some point (chrome is deprecating nacl support).
    We haven't been able to reproduce either the keyboard or audio problems you mentioned, so any additional info would be helpful.

  6. The Following User Says Thank You to Futumsh For This Useful Post:


  7. #5
    Member Adamizsilly's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Cinco Barnes Basement :*
    Posts
    82
    Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    35 Posts

    Default

    Sorry for late reply. Didn't think I had to check this post again since the issue was fixed.
    The link you provided gives the same problem I mentioned in the post I had made.
    In F11 (fullscreen) mode when I move my char around using the arrow keys, the game screen moves along the arrows pressed. If I move up once or twice or x amount of times my screen will move along the number of times the key is pressed. This doesn't happen when I press WASD to move my char. But using WASD to move is hard to play since power keys (1-4) are right above the WASD.
    No problems occur if I just click open the bookmark tab of the game. So the link you gave has the problems.
    Hope this makes sense.
    I know other players have had this same problem as me and it was fixed for them also the day you had replied back to my original post.

  8.   This is the last Dev post in this thread.   #6
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,167
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    103 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Adamizsilly View Post
    Sorry for late reply. Didn't think I had to check this post again since the issue was fixed.
    The link you provided gives the same problem I mentioned in the post I had made.
    In F11 (fullscreen) mode when I move my char around using the arrow keys, the game screen moves along the arrows pressed. If I move up once or twice or x amount of times my screen will move along the number of times the key is pressed. This doesn't happen when I press WASD to move my char. But using WASD to move is hard to play since power keys (1-4) are right above the WASD.
    No problems occur if I just click open the bookmark tab of the game. So the link you gave has the problems.
    Hope this makes sense.
    I know other players have had this same problem as me and it was fixed for them also the day you had replied back to my original post.
    What OS are you using?
    What kind of machine are you using?
    What is your screen resolution, and are you using a custom resolution for the game, or the default?

    We still haven't found any combination that reproduces your arrow key problem here.

  9. #7
    Member Adamizsilly's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Cinco Barnes Basement :*
    Posts
    82
    Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    55
    Thanked in
    35 Posts

    Default

    I'm using windows 10 Home. I have next book flex 11 and screen resolutions is 1366 x768 which I guess would be specifically for my laptop/tablet. I haven't changed my laptop's settings in any way to modify DL or any STS games. At this point, the game isn't causing me any problems. I was just telling the issues because other players were having same problem as me. You've fixed the problem so it's all good now.

Similar Threads

  1. Some Issues I have run into
    By Eatdamage in forum PLA General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-14-2017, 05:18 PM
  2. W3I issues
    By Teuzha in forum AL General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-18-2013, 09:59 PM
  3. Anyone else having issues with CTF?
    By Moongem in forum PL Technical Issues and Bugs
    Replies: 12
    Last Post: 06-25-2012, 11:09 AM
  4. lag issues
    By Xettacross in forum PL General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 04-25-2012, 12:19 PM
  5. Attribute issues and Equipment issues
    By asian_lily_2000@yahoo.com in forum PL Technical Issues and Bugs
    Replies: 8
    Last Post: 06-24-2010, 07:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •