Results 1 to 4 of 4

  Click here to go to the first Dev post in this thread.   Thread: Game Loads forever

  1. #1
    Forum Adept Ayana's Avatar
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    328
    Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

    Default Game Loads forever

    After clicking the Play button the screen shows loading forever. Im using Web Browser and 32bit
    The dog stops walking and then the screen freezes. I can visit my house but when i press play button the screen freezes
    Last edited by Ayana; 04-24-2020 at 10:33 PM.

  2.   Click here to go to the next Dev post in this thread.   #2
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,116
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2,646
    Thanked in
    1,149 Posts

    Default

    You may have to reboot, and possibly try a different browser if you don't have a 64 bit machine to play from. You're likely running out of contiguous address space, which is a common issue with webassembly in 32 bit browsers, but there's only so much we can do to try to stay compatible as the game expands.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Santo Domingo, Dominican Republic, Dominican Republic
    Posts
    13
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    2 Posts

    Default

    I was having the same issue, this happened after the Ankhs event, but thankfully my machine was 64 bit and I was running 32-bit windows on it so all I had to do was formating and installing a 64-bit windows 10 and now it works like a charm. But I can imagine someone that didn't have the same luck as me, for they would have to purchase another pc that is 64 bit or wait they fix this bug.

  4.   This is the last Dev post in this thread.   #4
    Spacetime Studios Dev Futumsh's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,116
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    2,646
    Thanked in
    1,149 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Robens Alexandre View Post
    I was having the same issue, this happened after the Ankhs event, but thankfully my machine was 64 bit and I was running 32-bit windows on it so all I had to do was formating and installing a 64-bit windows 10 and now it works like a charm. But I can imagine someone that didn't have the same luck as me, for they would have to purchase another pc that is 64 bit or wait they fix this bug.
    It's not really a fixable bug, at least not by us without making performance worse for 64 bit (and then still it's just a matter of time before it reappears as the game expands). It's an issue with current browser webassembly implementations requiring contiguous address space, which is a rather limited resource on 32 bit windows.

Similar Threads

  1. [Android] Updating Every Time Game Loads
    By HyphyCus in forum AL Technical Issues and Bugs
    Replies: 2
    Last Post: 02-22-2013, 10:00 AM
  2. Someone Deleted Loads of Players
    By Debbycakes in forum PL Guilds
    Replies: 13
    Last Post: 09-15-2011, 04:38 PM
  3. Hosting/Joining a new game - Takes forever
    By anglfyr in forum PL Technical Issues and Bugs
    Replies: 16
    Last Post: 01-01-2011, 08:31 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •